Christmas Quiz 2022

I hope you’re relaxing and enjoying the holidays with your family. 

It’s back again! Every year we put together some fun cycling questions for the ‘world-famous’ BBF bike quiz. It’s the perfect activity to do with your family these holidays.

THE 2022 ANNUAL BBF CHRISTMAS  FAMILY BIKE QUIZ

1. True or False. It is illegal to cycle without a helmet in Australia and New Zealand regardless of age.

a) True
b) False

2. Does BBF have free parking? 

a) No
b) Limited street parking
c) BBF has ample free parking out the back

3. Which country has the most Olympic gold medals in cycling?

a) Italy
b) France
c) Australia

4. How often should you check your bike to make sure it’s safe and working properly?

a) Before every ride
b) Every week
c) Every month

5. The Tour de France departs from a new city/town each year. What was the first year this honour was given to a city outside of France?

a) 1927, Spain
b) 1954, Netherlands
c) 1975, Belgium

6. Initially dismissed as a fad, what decade were the first ‘modern’ mountain-bikes built in?

a) 1950s
b) 1960s
c) 1970s
d) 1980s

7. When was the first patent granted for an electric bicycle?

a)  1895
b)  1949
c)  1976

8.  According to European insurer Luko’s 2022 Global Bicycle Index, which city is ranked the best in the world for cycling-friendliness?

a) Utrecht, Netherlands
b) Bern, Switzerland
c) Amsterdam, Netherlands

9. What is the most frequent use of bikes in Australia?

a) Commuting
b) Racing
c) Recreation/Exercise

10. Which European nation is the current UCI #1 road cyclist from?

a) Croatia
b) Slovakia
c) Slovenia

ANSWERS BELOW

1. True or False. It is illegal to cycle without a helmet in Australia and New Zealand regardless of age.

ANSWER: True (A)

2. Does BBF have free parking?

ANSWER: Ample free parking out the back (C)

3. Which country has the most Olympic gold medals in cycling?

ANSWER: France (D)

4. How often should you check your bike to make sure it’s safe and working properly?

ANSWER: Before every ride (A)

5. The Tour de France departs from a new city/town each year. What was the first year this honour was given to a city outside of France?

ANSWER: 1954, Netherlands (B)

6. Initially dismissed as a fad, what decade were the first ‘modern’ mountain-bikes built in?

ANSWER: 1970s (C)

7. When was the first patent granted for an electric bicycle?

ANSWER: 1895 (A)

8.  According to European insurer Luko’s 2022 Global Bicycle Index, which city is ranked the best in the world for cycling-friendliness?

ANSWER: Utrecht, Netherlands (A)

9. What is the most frequent use of bikes in Australia?

ANSWER: Recreation/Exercise (C)

10. Which European nation is the current UCI #1 road cyclist from?

ANSWER: Tadej Pogačar from Slovenia (C)


Hope you did well on these!

Andrew

Share this post

Sometimes we're with customers and can't make it to the phone...

The best (and fastest) way to contact us is via email sales@bikefactory.com.au
 
Send us any questions you have and we’ll get back to ASAP.  Thanks for your understanding.

 After more than 30 years on the Northern Beaches, BBF is closing its doors. Before we go, we’re holding a closing-down sale. It’s our way of saying thank you for your support over the years and a chance for you to grab some great gear at big discounts. 

We’ll be open for the next month or so; so this should NOT affect any current in-store service bookings or any bikes that are on layby.  It will be business as usual while we wrap everything up.